UAEU2.JPG

13 липня заступник міського голови Таїсія Дудник провела робочу нараду з керівниками бюджетних установ щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів. На нараді були присутні начальник фінансового управління Валерій Пінькас, головний спеціаліст фінансового управління Ольга Немкова та головні бухгалтери установ.

Заступник міського голови Таїсія Дудник зазначила, що на попередніх нарадах із зазначеного питання головним розпорядникам коштів було доручено переглянути заходи щодо зменшення дефіциту в коштах на заробітну плату з нарахування працівникам бюджетних установ, споживання енергоносіїв та приведення мережі у відповідність до наявного фінансового ресурсу. Це питання постійно тримається на контролі тому, що додаткові надходження до міського бюджету відсутні.

Перед присутніми виступив начальник фінансового управління Валерій Пінькас, який повідомив про невиконання доходної частини бюджету. Станом на 01.07.2018 року дефіцит  з виплати заробітної плати становить 7635,1 тис. грн. (в т.ч. субвенція з державного бюджету 5584,9 тис. грн.), що менше на 2645,4 тис. грн. проти початку року. Дефіцит на оплату енергоносіїв становить 1703,1 тис. грн..

Валерій Михайлович додав, що і надалі необхідно працювати в режимі жорсткої економії бюджетних коштів.

Таїсія Іванівна зазначила, що об’єднана громада, місто чи село працюють повноцінно за наявності надходжень податків до бюджету. Але нажаль не всі суб’єкти підприємницької діяльності це розуміють, і близько 50% найманих працівників працюють в «тіні».  Якби всі керівники, приватні підприємці це розуміли то такої катастрофічної ситуації з міським бюджетом не сталося.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики