gerbuk.JPG

11 липня під головуванням першого заступника міського голови Юрія Кубявки відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули питання про стан роботи щодо профілактики правопорушень та злочинів серед дітей, а також заяви громадян.

В засіданні взяла  участь фахівець Звенигородського міськрайонного сектору з питань пробації Олена  Шолох, яка розповіла про особливості роботи з неповнолітніми, які перебувають на обліку, наголосила на необхідності співпраці з іншими державними установами, розповіла про можливість її участі у виховних та профілактичних заходах у закладах освіти міста.

В обговоренні питання також взяли участь провідний фахівець із соціальної роботи Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Пастушенко та  начальник служби у справах дітей Надія Оришич, які розповіли про роботу, яка проводиться у цьому напрямку.  

Головуючий на засіданні Юрій Кубявка наголосив на актуальності питання, необхідності проведення належної профілактичної роботи серед учнівської молоді з метою недопущення скоєння злочинів та правопорушень, а також своєчасного отримання інформації від Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області  про випадки скоєння злочинів особами віком до 18-ти років з метою організації спільної профілактичної роботи.

Проаналізувавши наявні проблеми та шляхи їх вирішення, члени комісії прийняли рішення щодо поліпшення взаємодії, спільного планування та проведення заходів, спрямованих на профілактику негативних явищ серед учнівської молоді, скоєння ними протиправних дій.

Стосунки між колишнім подружжям рідко залишаються дружніми, а їх взаємна неприязнь і нерозуміння один одного негативно відображається на психіці дітей. Тому на засіданнях комісій доводиться часто розбиратись в таких ситуаціях, намагатись достукатись до серця і розуму батьків, щоб діти зростали не обділені любов’ю ні матері ні батька.  Цього разу на засіданні комісії були присутні заявники з питання, що стосується подальшої долі їх дитини. Батькам було надано вичерпну інформацію про положення чинного законодавства, яке регламентує вирішення їх проблеми та конкретні  рекомендації. Прийнято рішення з урахуванням інтересів малолітньої дитини. Члени комісії висловили сподівання, що отримана інформації піде на користь батькам і пріоритетом будуть не власні амбіції, а майбутнє дитини.

Інформація служби у справах дітей