gerbuk.JPG

Сучасне визначення «сім’я» являє собою подружню, громадянську, партнерську пару з дітьми або без дітей, або це одинока людина, що має принаймні одну дитину.  Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

5 липня у сесійній залі Ватутінської міської ради відбувся круглий стіл з нагоди Дня родини «Гармонійна родина — успішна дитина», на який було запрошено  дві багатодітні родини Рустамових та Козіїв. В сім’ї Рустамових зростає семеро дітей, в сім’ї Козіїв — шестеро. На захід завітали міський голова Олександр Лисюк, керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, представники служби у справах дітей, відділу освіти, управління праці і соціального захисту населення, Ватутінського ЦСССДМ, лікарні. Провела захід начальник сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова, яка повідомила родинам важливу і хвилюючу новину про те, що подання виконавчого комітету Ватутінської міської ради про присвоєння почесного звання «Мати героїня» Рустамовій Ларисі Миколаївні та Козій Олені Володимирівні погоджено в Міністерстві соціальної політики України та передано Президенту на затвердження.

До слова запросили батьків, які поділилися з присутніми історією свого знайомства, становлення сім’ї, принципами виховання. Люблячі батьки обох родини говорили про любов до свої чад, про прищеплення їм поваги до родини. Розповіли про шкільні будні та позашкільні здобутки дітей.

Дітям запропонували намалювати своє родинне дерево — родовід, починаючи від прабабусь та прадідусів, аж до молодих листочків на самому вершечку дерева — себе та братиків із сестричками.

А ще родини поділилися з гостями заходу своїми талантами. Усі діти з обох родин є надзвичайно талановитими та обдарованими — більшість з них займаються музикою, відвідують школу мистецтв. У виконанні дітей та батьків пролунали чутливі пісні, наповнені любов’ю до Бога, до життя.

Олександр Борисович висловив родинам подяку за виховання такого прекрасного покоління та вручив батькам запашні короваї.

Захід схвилював та розчулив своєю щирістю та невимушеністю. Такі прості істини, як «любити ближнього», «частіше звертатися до Бога з молитвою»,  бути просто вдячними, врешті решт, за покликання стати батьками, що пролунали з уст батьків, змусили замислитися над найвеличнішим надбанням у цьому світі — родиною. А дружня, любляча родина творить щасливе майбутнє нашої держави.

Матеріал підготувала головний редактор міської газети «Місто робітниче» О.Дзюба