UAEU2.JPG

20 червня 2018 року,  відповідно до плану роботи Координаційної ради Ватутінської міської ради з питань профілактики правопорушень та злочинів серед неповнолітніх на 2018 рік, під головуванням першого заступника міського голови Юрія Кубявки  проведено засідання ради, до порядку денного якого було включено два питання. Зокрема було обговорено питання щодо забезпечення ранньої профілактики негативних явищ серед неповнолітніх та в молодіжному середовищі та проаналізовано стан злочинності серед неповнолітніх за І півріччя 2018 року та діяльність поліції щодо її запобігання.

З питань порядку денного інформацію надали всі члени координаційної ради.

Зокрема, методист методичного кабінету відділу освіти Лариса Лєдок розповіла,  що протягом І півріччя 2018 року відділ освіти та підпорядковані йому заклади загальної середньої освіти здійснили комплекс заходів з організації правової освіти і виховання дітей. Правовиховну роботу навчальних закладів спрямовано на забезпечення  належного виховання підростаючого покоління та дотримання нормативно-правової основи. В навчальних закладах міста функціонує система профілактичної роботи з дітьми, ведеться щоденний облік відвідування учнями навчальних закладів. Класні керівники та адміністрація шкіл проводять аналіз стану відвідування та звіти передають у відділ освіти.

Аналіз стану профілактики злочинності і правопорушень, інших негативних явищ в учнівському середовищі систематично здійснюється на засіданнях Ради профілактики правопорушень навчальних закладів. Засідання проводяться 1 раз на місяць.

Станом на червень 2018 року на внутрішньошкільному обліку перебуває 12 учнів, як схильних до девіантної поведінки (системне порушення норм поведінки,  створення  конфліктних ситуацій, пропуски уроків без поважних причин), а саме:  СШ №1– 2, ЗОШ №2 – 5, ЗОШ №5 – 2, ЗОШ № 6 – 3.

З учнями означеної категорії проводиться профілактична робота з метою запобігання проявів негативної поведінки та попередження правопорушень: бесіди, тренінги, правові вікторини, конкурси малюнків та есе на правову тематику.  Практичними психологами та соціальними педагогами закладів проведено анкетування, індивідуальні та групові профілактичні бесіди.

Інспектор Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області, підполковник поліції Таїсія Рейдало зазначила, що Звенигородським відділом поліції проводиться робота по попередженню правопорушень та злочинів. Вжитими заходами частково стабілізовано криміногенну ситуацію в молодіжному середовищі. Проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Протягом звітного періоду до кримінальної відповідальності притягнуто 1 особу (студента) за ч.І ст.125 КК України (нанесення тілесних ушкоджень), на профілактичному обліку перебувають 3 особи (студенти).

За результатами розгляду питань, які були заслухані на Координаційній раді, прийняті рішення, які спрямовані на проведення профілактичної роботи з неповнолітніми, схильними до правопорушень, недопущення вчинення ними адміністративних та кримінальних правопорушень. Прийняті рішення доведені до виконавців.

Перший заступник міського голови Юрій Кубявка підвів підсумок засідання та наголосив, що у 2018 році в закладах загальної середньої освіти проведено належну роботу щодо профілактики правопорушень в учнівському середовищі та наголосив на необхідності і в подальшому спільно працювати та докладати всіх зусиль, щоб уберегти молодь від дій, які можуть скалічити їм життя.

Інформація відділу освіти