gerbuk.JPG

15 червня під головуванням міського голови Олександра Лисюка  відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому розглядалось питання місцевих податків і зборів на 2019 рік.

Начальник фінансового управління Валерій Пінькас надав інформацію щодо запропонованих ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки земельного податку, єдиний податок, транспортний податок та місцеві збори: збір для місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір, а також ставки орендної плати за земельні ділянки.

Зокрема, відповідно до діючого рішення Ватутінської міської ради, ставка єдиного податку на 2018 рік для першої групи платників єдиного податку встановлена в розмірі 8 відсотків до розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня податкового (звітного) року, для другої групи платників єдиного податку – 10 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Відповідно до проекту регуляторного акту, ставки єдиного податку на 2019 рік для платників І групи встановити у розмірі 10 відсотків до розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня податкового (звітного) року, для платників ІІ групи у розмірі 15 відсотків від мінімальної заробітної плати встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Встановлення ставок єдиного податку дозволить зміцнити ресурсну базу міського бюджету, оскільки одним з податків, що займає найбільшу питому вагу в загальних надходженнях до міського бюджету є саме єдиний податок. Надходження в 2017 році – 6500,9 тис. грн. (на 2295,0 тис. грн. більше за показник 2016 року).

Орієнтовне збільшення надходжень єдиного податку до міського бюджету у 2019 році складатимуть 954,0 тис. грн.

З іншими ставками запропонованих місцевих податків та зборів можна ознайомитись на сайті Ватутінської міської ради у розділі «Документи – Проекти рішень міської ради».

В ході засідання було вирішено запропоновані ставки місцевих податків і зборів винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Інформація відділу соціально-економічного розвитку