UAEU2.JPG

Пролунав останній дзвінок, залишились уроки позаду. Школярі відпочивають у дитячих оздоровчих таборах. Для того, щоб відпочинок для дітей був не лише приємним, а й корисним і змістовним фахівцями Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості проведено низку інтерактивних заходів. Це, зокрема, конкурси,  ігри, вправи, інформаційні та творчі завдання. Така робота дозволяє дітям отримати цікаву й корисну інформацію про світ професій, допомагає усвідомити, наскільки важливим і відповідальним є крок – вибір майбутньої професії.

12 та 13 червня учні 5-6 класів загальноосвітньої школи №6 брали участь в іграх, вікторинах, вправах  «Відгадай професію», «Гра з тінню», «Збери прислів’я», «Пантоміма», у ході яких школярі дізналися чимало нової інформації. Продемонстрували свої знання, винахідливість та мали можливість поміркувати й самостійно визначити, які саме здібності потрібні для тієї чи іншої професії, чи володіють вони такими якостями.

13 червня учні 4-5 класів спеціалізованої школи №1 відвідали пожежно – рятувальну частину міста. Із захопленням дітки брали участь в інтелектуальній вікторині, ситуаційних вправах, які пропонували рятувальники. Наввипередки  приміряли спорядження, розгортали пожежний рукав та гасили уявну пожежу. Найсміливіші школярі  діставались по драбині до вікна на тренувальній вежі, яка є імітацією житлового будинку. Всі вправи супроводжувались жартами, цікавими запитаннями та розповідями рятувальників.   

Наостанок діткам запропонували взяти участь в показовому тренуванні на швидкість та витривалість за допомогою тренажерів.      

Проведені заходи довели, що школярі цікавляться своїм майбутнім, орієнтуються в професіях, а ще весело та із задоволенням демонструють свої знання, уміння в ігровій формі.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості