UAEU2.JPG

9 червня 2018 року у арт-хабі ІА «Укрінформ» відбулася Всеукраїнська студентська конференція «Консолідація молоді у впровадженні інформаційно-освітніх проектів», організована в рамках роботи Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України.

Учасники заходу виступили з ініціативою запровадження освітньої програми національно-патріотичного виховання у ВНЗ України. Цим напрямком у Міністерстві опікуватиметься новопризначений радник з питань впровадження освітніх програм - Володимир Жемчугов.

«Володимир Жемчугов своїми діями довів, що таке справжній патріотизм і жертовне служіння. Переживши важкі поранення і полон, він не втратив сили духу і бажання бути корисним своїй країні. Цій людині є що сказати нашій молоді - і не тільки в сенсі національно-патріотичного виховання. Тепер він це робитиме у новому статусі», - заявив  Міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

До участі в програмі будуть залучені ветерани бойових дій проти російського агресора на Сході України. Очікується, що вона стартує вже у новому навчальному році.

Виступаючи перед членами Студради при МІП В. Жемчугов підкреслив, що з новими силами збирається продовжити «визвольну війну за уми і душі української молоді». «Старі люди живуть спогадами, молоді - мріями. Я не вважаю себе старою людиною», - додав він.

Нагадаємо, що Володимир Жемчугов у період з грудня 2014 року по вересень 2015 року провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів бойовиків та особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 року під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті обох рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон.

17 вересня 2016 року за особистої участі Президента України Петра Порошенка В.Жемчугова звільнили з полону. 21 січня 2017 його удостоїли звання Герой України.

Інформація Міністерства інформаційної політики