UAEU2.JPG

27 квітня поточного року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №329 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. №1022», якою  внесено зміни  щодо переліку послуг і термінів здійснення розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг. Зазначені зміни набрали чинності з 1 травня 2018 року.

Змінами передбачено повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату електричної енергії та природного газу, що використовуються не тільки для індивідуального опалення, але й на комунально–побутові потреби, приготування їжі, підігрів води тощо. Відповідний розрахунок має здійснюватися станом на 1 травня 2018 року за опалювальний період 2017/2018 років.

Змінено також строк, за який здійснюється розрахунок та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого постачання холодної та гарячої води і водовідведення. Так, до внесення відповідних змін розрахунок проводився один раз на рік станом на 1 травня і охоплював останній період отримання субсидії. Після набрання чинності змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 №534 такий розрахунок має здійснюватися двічі на рік: станом на 1 травня – за опалювальний період і станом на 1 жовтня – за неопалювальний період.

При цьому, враховуючи, що попередній розрахунок та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого постачання холодної та гарячої води  водовідведення здійснювався станом на 1 травня 2017 року, при проведенні такого розрахунку станом на 1 травня 2018 року до строку його проведення необхідно включати неопалювальний період 2017 року та опалювальний період 2017/2018 років.

Інформація управління праці та соціального захисту населення