gerbuk.JPG

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

1 червня 2018 року структурними підрозділами виконавчого комітету та міської ради, а саме: сектором у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту спільно з відділом культури і туризму, відділом освіти, службою у справах дітей та міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було забезпечено організацію проведення різноманітних заходів для дітей нашого міста.

Вранці в Палаці культури дошкільнята мали змогу продемонструвати свої неперевершені таланти, як під час виставки дитячих малюнків «Моє місто – частинка України», так і під час фестивалю-конкурсу «Країна зірок». На початку свята присутніх учасників дійства та глядачів привітав міський голова Олександр Лисюк. Побажав миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні, наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей та вручив з нагоди свята грамоти і цінні подарунки дошкільним навчальним закладам.

На центральній площі Соборності на дітей чекав сюрприз, який підготували працівники дитячого ігрового центру «Бегемотик» міста Звенигородка. Емоції переповнювали малечу під час цікавих ігор-розваг та фокусів, що проводилися справжніми героями з країни Мультляндії після яких кожен з дітей отримав призи від виконавчого комітету міської ради та за сприяння підприємця Петра Мацепи.

В конкурсі малюнку на асфальті на тему: «Різнобарвна веселка країни дитинства» проявили свій талант понад п’ятдесят юних художників і були нагороджені подаруночками за сприяння міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

На міському стадіоні «Шахтар» з нагоди Дня захисту дітей змагалися юні тенісисти. Перемогу здобули: Лисогор Кіма – І місце, Гричка Вероніка – ІІ місце, Ликова Софія –ІІІ місце. А вихованці станції юних техніків, влаштували справжнє захоплююче шоу з літаючих зміїв.

Особлива увага приділялась залученню до святкових заходів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в навчальних закладах міста і влаштовані в сім’ї опікунів, прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу . В цей день від виконавчого комітету міської ради діти соціально незахищених категорій отримали солодкі подарунки та подарункові набори від благодійного Фонду «Діти – квіти планети».

Протягом дня для малечі працював безкоштовний атракціон «Надувна гірка» за сприяння народного депутата Верховної Ради Валентина Ничипоренка.

Інформація сектору у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту