gerbuk.JPG

День народження – це завжди визначна подія. Це веселе і радісне свято. А коли це день народження не тільки однієї людини, а всієї громади – святкування трансформується на унікальне барвисте дійство де кожен знайде для себе улюблений засіб відпочинку.

В останню неділю місяця, 27 травня,  наше Ватутіне відсвяткувало 71-у річницю від дня свого заснування. Програма передбачала велику кількість цікавих розважальних заходів для будь-якої вікової категорії.

Розпочалось свято з  дитячого мистецького фестивалю «Джерело надій», який цього року в місті проводився вперше. Учасники фестивалю представили публіці 64 яскравих номери з хореографії, вокального мистецтва та інструментальної музики.

В цей же час в міському парку відпочинку талановиті юні художники на полотнах творили картини на задану тему: «Ватутіне минуле, теперішнє, майбутнє».

Holi Fest  «Традиція посміхатись фарбами», яке дуже полюбилось нашими містянами, подарував його учасникам та людям, які спостерігали за веселим дійством, хвилю позитивних емоцій, сміху та радості.

Не залишили нікого байдужими «козацькі забави» серед учнівської молоді під час яких команди загальноосвітніх шкіл міста показували свою майстерність у стройовій ході та виконанні вправ.

А козацька каша, якою частували команди кашоварів шкіл міста, вразила всіх своїм неперевершеним смаком. Презентація приготовлених страв та частування були яскравими і багатими, тому визначити переможця не було можливості – всі страви були надзвичайно смачними.

Учасники фестивалю, змагань і конкурсів нагороджені дипломами та грамотами.

Святкова хода традиційно розпочалась з покладання квітів до пам’ятника М.Ф.Ватутіна. Після цього керівництво міста, депутати міської ради, першобудівники, колективи підприємств, установ та організацій пройшли ходою до місця проведення урочистостей. Хода вражала своєю яскравістю. ЇЇ учасники йшли з жовтими та зеленими повітряними кульками, які відображають кольори прапора міста.

Після урочистої частини, під час якої вітання прозвучали від міського голови Олександра Лисюка та Наталії Мясникович, помічника народного депутата України Валентина Ничипоренка, розпочалась потужна концертна програма. Виступили  народний аматорський колектив «Угольок», тріо бандуристок, учасники студії  «Денс про Стайл», скрипалька із Звенигородки Загородня Ірина та фольклорний ансамбль «Скаливатчанка».

У вечірній час, після конкурсно-розважальної програми для дорослих, для молоді відбулась дискотека.

Перебування на святі можна було зафіксувати на фото, скориставшись підготовленими  працівниками культури фотозонами. За символічну плату бажаючі мали можливість сфотографуватись у різноманітних костюмах.

Директор міського історичного музею Віталій Богославський представив пересувну виставку світлин, які відображають історію нашого міста. Кожне фото – це окрема сторінка становлення міста, частинка його літопису. Віталій Іванович для кожної світлини підготував цікаву та змістовну розповідь, яку залюбки слухали  учасники святкування.

Працівники бібліотеки провели бібліотечну галявину, станція юних техніків підготувала виставку виробів своїх вихованців, порадували ватутінців та гостей міста спортивні баталії.

Протягом всього святкування звучала музика, працювали різноманітні атракціони, продавались сувеніри та солодощі. Панувала тепла атмосфера та яскраві емоції.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики