UAEU2.JPG

– В області продовжується кампанія з обрання власного сімейного лікаря. Нині вже підписали декларації понад 67 тисячі черкащан. У системі eHealth по області зареєстровано 23 центри ПМСД та понад 480 лікарів. Хоча, визнаю, кампанія з обрання лікаря для кожної родини, яка стартувала в Україні ще 2 квітня, розпочався в області доволі мляво. Зокрема, через доволі низький рівень оснащеності лікарів первинної ланки комп’ютерною технікою.

Зауважу, нині в системі охорони здоров’я триває активний процес реформування. Зокрема, на первинній ланці. Вже цьогоріч заклади, де працюють лікарі сімейної практики, перейдуть на нову систему фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом». А вже за два роки вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України. Втім додаткові кошти в охорону здоров'я також зможуть інвестувати органи місцевого самоврядування.

Між тим, зараз в області активно працюємо над формуванням спроможної мережі лікарських амбулаторій у сільській місцевості. Її вже погодили та рекомендували до затвердження в МОЗ. На сьогодні нам необхідно побудувати 23 амбулаторії. Реконструкцію та капітальний ремонт треба провести ще у 49 амбулаторіях. На ці потреби наша область уже отримала з держбюджету понад 161 млн грн.

Прес-служба Черкаської ОДА

Джерело: сайт Черкаської ОДА