gerbuk.JPG

15 травня у місті відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників з метою навчання дітей правилам безпечної поведінки, навичкам індивідуальних та колективних дій в складних життєвих та надзвичайних ситуаціях, формування у дітей поваги до професії пожежника-рятівника, розвитку творчих здібностей дітей, популяризації здорового способу життя.

Керівництво фестивалем здійснювалося оргкомітетом у складі представників Звенигородського районного управління ДСНС та відділу освіти.

У фестивалі взяли участь 4 команди дружин юних пожежників від кожної школи. Фестиваль проводився у формі огляду та оцінювання пізнавально-розважальних композицій за принципом КВК, розв’язання ситуативних завдань тощо.

У програмі фестивалю проводились конкурси: «Візитка», «Домашнє завдання», «Рекламний відеоролик» та  «Влучний ствольщик».

У конкурсі  «Візитка»  команди ознайомили глядачів з профілактичною роботою, яка проводиться протягом року в закладах освіти, творчими можливостями членів команд.

«Домашнє завдання» проводилось у формі тематичного виступу під гаслом: «Правила безпечні - для кожного в житті доречні!!!». В цьому конкурсі конкурсанти показали неабиякі здібності в жанрах музики, хореографії, літератури, пантоміми.

В «Рекламному відеоролику» порушувались  питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки, ознайомлення з професією пожежника-рятівника, пропагувався здоровий та активний спосіб життя.

Неабиякої спритності  потребував конкурс «Влучний ствольщик». Всі баскетбольні м’ячі були влучно збиті водяними струменями юних пожежників.

Журі прискіпливо оцінювало виступи команд, враховуючи розкриття тем, оригінальність, артистизм, виконавську майстерність, влучний гумор, вокальну та хореографічну майстерність, операторську, режисерську та авторську роботи та інші якості.

За загальною сумою балів команди посіли місця:

- І місце (204 бали) -  команда «Спалах» Ватутінської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 6;

- ІІ місце (191 бал) - команда «Легіон» Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Ф.Ватутіна;

- ІІІ місце (185 балів) - команда «Воїни світла» Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1.

Команда «101» Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, в якій переважали дівчата,  не зайняла призове місце, але показала, що росте гідна зміна, яка в майбутньому зможе поповнити лави професійних пожежних-рятувальників.

Організатори фестивалю переможцям були вручили солодкі подарунки.

Інформація відділу освіти