UAEU2.JPG

В наше місто стрімко увірвалася тепла весна а для вихованців ансамблю народного танцю «Цвітень» Ватутінської дитячої школи мистецтв розпочався запеклий квітневий конкурсний марафон. Протягом місяця діти майже без вихідних взяли участь в обласному святі та п’яти конкурсах різних рівнів - міського, обласного, Всеукраїнського та  Міжнародного.

13 квітня в міському Палаці культури проходив міський етап обласного фестивалю-конкурсу дитячої художньої творчості «Мистецький дивокрай Черкащини-2018» де вихованці середньої групи ансамблю посіли І місце в номінації народний танець, а старша група – ІІ місце за стилізацію українського танцю. Відеозапис грузинського народного танцю «Джута» надіслано на розгляд поважного журі в заочному етапі конкурсу в м.Черкаси.

16  квітня в міському Палаці культури проходив обласний огляд-конкурс солістів-виконавців, творчих колективів та ансамблів малих форм учнів та викладачів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв Уманської методичної зони. Результати  на даний час ще не відомі.

21-22 квітня у м. Умань проходив V Міжнародний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «GLOBAL-DANCE». Понад 2000 учасників з 13 областей України та гості з Сербії взяли участь в неперевершеному танцювальному дійстві, яке проходило в міському будинку культури впродовж 2-х конкурсних днів. 23 учасника ансамблю «Цвітень» представили на конкурсі 2 танцювальні композиціі та в запеклій боротьбі вибороли два ІІІ-х місяця  в середній віковій категорії в номінації «Народний танець» та «Стилізований танець» і привезли в наше місто омріяні кубки, дипломи та медалі.

28 квітня у Корсунь-Шевченківському проходив І Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва імені Василя Авраменка «Гопак FEST», де учні старшої групи також отримали дві нагороди: ІІ місце за індійський танець в номінації «Танці народів світу», та ІІІ ― за стилізацію народного танцю. Керівник ансамблю  Марія Пересунько отримала подяку за популяризацію та пропаганду українського народного танцю, а також пам’ятний подарунок на згадку.

Також цього ж дня  юні танцюристи з середньої групи виступали на головній сцені смт.Лисянка, де проходило щорічне обласне свято дитячої творчості «Тарасові джерела», присвячене 204-й річниці від дні народження великого борця за волю українського народу Т.Г.Шевченка. Діти вразили поважне журі та присутніх гостей запальним грузинським танцем «Джута» за що їх нагородили Грамотою обласного центру народної творчості Черкаської облради за вагомий внесок у збагачення національної мистецької скарбниці України та високий рівень виконавської майстерності.

30 квітня вихованці старшої групи знову виборювали перемогу на обласному творчому фестивалі-конкурсі за жанрами «Скарбничка майбуття-2018» в м.Черкаси, за що отримали диплом лауреата.

Особисто дякую своїм вихованцям та їх батькам за підтримку, терпіння, розуміння та за такі високі результати нашої спільної роботи.

Керівник ансамблю народного танцю «Цвітень»  Марія Пересунько