gerbuk.JPG

Не зважаючи на те, що ми живемо в інформаційну епоху, далеко не кожен громадянин знає  свої права.

Задля формування  правової свідомості підлітків, підвищення рівня знань про свої права у різних сферах життя  міський суд організував День відкритих дверей для старшокласників міста.

24 квітня 2018 року  учні 9-10 класів спеціалізованої школи №1 були присутні на відкритому судовому засіданні за цивільною справою. Затамувавши подих, діти слухали суддю, адвоката, свідків. Також спостерігали, як свідків приводили до присяги та попереджали про відповідальність за надання неправдивих свідчень.

По закінченні судового засідання помічник судді ознайомила присутніх з видами відповідальності неповнолітніх та була  приємно вражена правовою обізнаністю учнів.

Помічник голови суду Світлана Горбатко провела невеличку екскурсію залами суду, розповіла про кількість та категорії справ, що розглядаються в суді, зазначила процедуру подачі позовної заяви та її подальшого розгляду. Продемонструвала основні правові аспекти для неповнолітніх за допомогою слайдів. Крім того, присутніх ознайомили  з правами та правилами поведінки підлітків у разі затримання поліцією. Спілкування було жвавим, захоплюючим,  цікавим.

Наприкінці зустрічі Світлана Олексіївна відповіла на всі запитання школярів. Ну і звичайно, зроблено фото на пам'ять з дозволу служителів Феміди.

Всього в даному заході взяла участь 31 особа.

Інформація Ватутінської філії Черкаського обласного центру зайнятості