gerbuk.JPG

32 роки минуло з того часу, як на мальовничій поліській землі сталася наймаштабніша техногенна катастрофа ХХ століття – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагічна  подія на мальовничих просторах Полісся 26-го квітня 1986 року,  змінила русло історії  не тільки нашої країни, а й всього світу, і  відтоді на тілі України кровоточить незагойна рана.

З нагоди річниці аварії на ЧАЕС та Міжнародного дня пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф біля пам’ятного знаку героям-чорнобильцям у Сквері «Пам'ять» відбувся мітинг в якому взяли  участь представники міської влади, депутати міської ради, працівники установ та організацій, представники громадських організацій, учні міських шкіл, а також люди, для яких ця дата є доленосною, адже одні брали участь у ліквідаційних роботах, другі  були евакуйовані із зони відчуження, інші тривалий термін проживали на враженій території.

До присутніх звернулася заступник міського голова Таїса Дудник. Вона подякувала ліквідаторам міста, які в ті тяжкі дні, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії. Побажала їм та їх родинам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя й добра. 

- Хай залишиться у минулому і ніколи не повториться у майбутньому жах Чорнобильської катастрофи, а пам'ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій – наголосила Таїса Іванівна.

Вона нагородила Почесними грамотами виконавчого комітету Ватутінської міської ради учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Сибірко Наталію Іванівну та Щербакова Олександра Вікторовича.

Від імені міської організації ветеранів до чорнобильців та учасників мітингу звернулась голова ветеранської організації Наталія Котик. Вона висловила слова щирої вдячності чорнобильцям за неоціненний внесок у подолання катастрофи, за співпрацю  та висловила сподівання, що і надалі вони разом будуть відстоювати свої права та виховувати молодь на героїчних подвигах старшого покоління.

Наталія Володимирівна також вручила відзнаки: грамоту обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Павлу Івановичу Коросташу  та подяку від міської організації ветеранів Сергію Олександровичу Форову.

Після того, як ведучі зачитали список 85 чорнобильців міста, які вже пройшли свою останню життєву дорогу, настоятель церкви Казанської Божої Матері о.Олександр відправив поминальну панахиду, а всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку чорнобильцям.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики