UAEU2.JPG

Згідно плану роботи, 24 квітня відбулось засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Ватутінської міської ради, яке провела її голова Наталія Котик. На засідання прибуло шість із семи членів ради та запрошені посадові особи.

До порядку денного було включено три питання, які члени громадської ради ґрунтовно обговорили, попередньо заслухавши інформацію спеціалістів.

Про стан реформування первинної ланки медицини доповіла головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Петренко. Вона повідомила, що фінансування на даний час передбачено лише до 1 липня, а після цього запрацює інша система фінансування і буде залежати від кількості укладених з пацієнтами угод. Вона назвала лікарів, які будуть обслуговувати наше населення і працюють над укладанням договорів з пацієнтами. Це сімейні лікарі і терапевти Катерина Абрамова, Наталія Дробот,  Ольга Кучерова, Степан Гордієнко, Володимир Левченко та Анатолій Очеретяний, педіатри Анастасія Петренко, Людмила  Дуженко та Надія Гуля.                               

Розповіла, що на пацієнтів від 5 до 65 років буде виділятись по 370 грн., а з 0 до 5 та після 65 – по 740 грн. на рік. Озвучила які безкоштовні послуги будуть гарантовані.

Анастасія Григорівна дала роз’яснення з питань, які турбували членів громадської ради, та висловила сподівання, що реформа дасть позитивні результати.

Про соціально-економічне становище міста інформувала начальник відділу соціально – економічного розвитку Ольга Пастернак. Вона надала статистичні дані по місту в  порівнянні з обласними показниками. Відповіла на питання членів ради.

Начальник служби благоустрою виробничого управління житлово-комунального господарства Олена Норікова розповіла про заходи, які здійснюються з упорядкування території, яка належить до сфери їх обслуговування. Вона  зазначила, що значні кошти, із передбачених на рік у міському бюджеті на благоустрій, були витрачені на прибирання снігу. В зв’язку з тим, що ще в першій декаді квітня у деяких місцях лежав сніг, а потім розпочалось активне тепло, скоротився період, в який потрібно зробити багато роботи. Тому доводиться активно працювати та залучати до роботи по благоустрою людей з інших ділянок.

Олена Вікторівна зазначила, що планів дуже багато, є велике бажання покращити стан благоустрою в місті, але для реалізації задуманого потрібні відповідні кошти.

Члени громадської ради висловили свої пропозиції та підняли питання, які турбують громадськість. Заступник голови громадської ради Володимир Ткаченко запропонував встановити біля станції юних техніків, яку він очолює, дорожні знаки та обмежувачі швидкості, з метою збереження життя і здоров’я дітей, які відвідують гуртки СЮТ; біля зон відпочинку в районі котлованів контейнери для сміття, а по вулиці Захисників України відновити поламані урни. Сергій Форов підняв питання влаштування в міському парку та в районі вулиці Ювілейної туалетів, як це робиться у цивілізованому суспільстві. Олександр Данилюк підняв питання підрізки в парковій зоні дерев. Адже хочеться щоб наш парк дійсно став парком культури і відпочинку.

З цього приводу свої невеселі думки висловила Олена Вікторівна. Вона зазначила, що часто доводиться спостерігати неприємні картини, коли молоді люди, які відпочивають в парку з дітьми, дозволяють своїй малечі бігати та топтати клумби, які щойно були прибрані та на яких посіяли квіти або висадили саджанці. Самі дорослі дозволяють собі смітити, а коли робиш зауваження, часто на це реагують грубістю. Тому вона  висловила думку, що до таких порушників потрібно застосовувати жорсткі   методи покарання, а з дітьми, а можливо навіть і з батьками, проводити виховну роботу, щоб вони зрозуміли, що чистота в місті - справа всієї громади.

За  результатами  засідання будуть сформовані пропозиції, які голова громадської ради передасть на розгляд міському голові.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики