gerbuk.JPG

Напередодні річниці трагічних подій в Україні, що стались на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року, в сесійній залі міської ради відбулась традиційна зустріч міського голови та представників структурних підрозділів з чорнобильцями.

На початку зустрічі міський голова Олександр Лисюк окреслив проблеми, які найбільше турбують громаду і потребують вирішення.  Це  утримання  в місті освітніх закладів та закладів медицини, забезпечення безперебійного функціонування комунальних підприємств та низка інших. Розповів про наявні фінансові проблеми, адже  органи місцевого самоврядування в останні роки отримали додаткові повноваження, але не отримали фінансових ресурсів на їх реалізацію.

Присутні на зустрічі піднімали питання щодо відшкодування вартості проїзду чорнобильцям до місця оздоровлення та назад, забезпечення безплатного користування всіма видами міського та приміського транспорту на території України, забезпечення санаторно-курортними путівками, можливість виділення коштів на лікування.

Завідувач сектором з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС управління праці та соціального захисту населення Наталія Туркевич  надала інформацію про стан соціального забезпечення потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, зокрема в частині забезпечення санаторно-курортними путівками. Наталія Олександрівна повідомила, що на поточний  рік фінансування з даного питання державою забезпечено лише на 49 відсотків від потреби.

Крім сугубо «чорнобильських» проблем, учасників зустрічі турбували і загальноміські: асфальтування прибудинкових територій, правильність нарахування тарифів з теплопостачання,  нарахування коштів за спожиті послуги з теплопостачання з врахуванням соціальних нормативів для пільгової категорії громадян та можливість здійснення перерахунку за результатами проведення опалювального періоду, можливість ознайомлення із складовою тарифів на комунальні послуги, зокрема по теплу, стан об’єднання громад та інші.

На всі питання надали відповіді міський голова та його перший заступник Юрій Кубявка, який також був присутній на зустрічі. Окремі питання взяті на контроль для подальшого вивчення.

Учасників зустрічі також запросили на мітинг з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф, який відбудеться 26 квітня о 12 годині у Сквері «Пам'ять».

Інформація відділу з питань внутрішньої політики