gerbuk.JPG

18 квітня відбулося засідання  координаційної ради щодо попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, на якому було проаналізовано причини випадків вчинення насильства в сім’ї за І квартал 2018 року.

За інформацією, наданою Звенигородським відділом поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській області серед населення постійно здійснюються заходи щодо захисту неповнолітніх від жорстокого поводження з ними в сім’ях. За звітний період представниками поліції було надано одне повідомлення про вчинення насильства в сім’ї по відношенню до дитини на території м. Ватутіне.

Про попередження жорстокого поводження в загальноосвітніх навчальних закладах міста доповів Сергій Бурбело, начальник відділу освіти, який зазначив, що фахівцями психологічної служби постійно здійснюється моніторинг з метою виявлення фактів насильства в сім’ї, психологічної схильності до віктимної поведінки та суїцидальних тенденцій серед учнів 5-11 класів. Також зазначив, що вищевказане  питання перебуває на постійному контролі відділу освіти.

Голова координаційної ради Таїсія Дудник наголосила, що стаття 28 Конвенції ООН про права дитини гарантує право усіх дітей на освіту, а шкільна дисципліна забезпечує методи, що ґрунтуються на повазі до людської гідності дітей. Отже, школи повинні стати тим місцем, де діти матимуть змогу нормально навчатися у середовищі, вільному від насильства, а також дізнаватися, що насильство є недопустимим явищем.

Інформація  сектору у справах сім'ї, дітей, молоді і спорту