UAEU2.JPG

14 квітня у Черкаському міському Будинку культури ім.І.Кулика відбувся Всеукраїнський конкурс-фестиваль виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі».  Його засновниками виступили управління культури, департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та Черкаська дитяча музична школа №5.

Конкурс-фестиваль проводився вперше і оргкомітет зробив все можливе, щоб учасникам він сподобався. В журі було запрошено 10  провідних фахівців  у сфері духової музики з усієї України. Серед них заслужені артисти та заслужені працівники культури України. Головою журі був : заслужений артист України, доцент джазового факультету КВіМ ім. Р.М.Глієра  Олександр Рукомойніков.

Серед учасників фестивалю-конкурсу були представники музичних шкіл, шкіл мистецтв та училищ  з Дрогобича, Києва, Черкас, Запоріжжя, Одеси, Переяслав - Хмельницького, Звенигородки, Луцька, Волині, Катеринополя, Кропивницького. Наше місто представляв естрадний оркестр Ватутінської дитячої школи мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Михайло Панзюк) та Софія Пюстонен (викладач – Ольга Орінічева).

Рівень підготовки всіх учасників був дуже високий, тому і конкуренція  була велика. Але наш естрадний оркестр зробив  все можливе, щоб гідно представити своє місто, виборовши ІІ місце у номінації «Оркестри». І місце отримав оркестр духових інструментів Київської ДШМ ім. І.Шамо а ІІІ – духовий оркестр Черкаської дитячої школи мистецтв.

У номінації «дерев’яні духові інструменти» (3 вікова категорія – від 15 до 19 років)  наша юна флейтистка Софія Пюстонен отримала  ІІ місце. У своїй віковій категорії вона була наймолодшою учасницею і  змагалась з учнями з Київської ДШМ, та студентами з музичних коледжів та училищ.

Тож порадіємо разом за наших учнів і побажаємо їм  натхнення для нових творчих здобутків.

Інформація відділу культури і туризму