gerbuk.JPG

Гуманне ставлення до тварин - одна зі складових здорового суспільства. Саме з метою захисту тварин від жорстокого поводження 1 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав закон, прийнятий Верховною Радою України 22.06.2017, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманного ставлення до тварин".

Цим законом передбачена кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Відповідно до тяжкості скоєного можуть бути застосовані наступні види покарання: арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років; обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк;  позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

В нашому місті є багато безпритульних тварин. Це живі істоти, які потребують нашої турботи та любові. Небайдужі мешканці та волонтери намагаються їх підгодовувати, проводять стерилізацію та щеплення від хвороб. Але є й ті, які намагаються нанести шкоди бідолашним тваринам.

Тому давайте нормою нашої поведінки по відношенню до тварин оберемо гуманність. А в разі виявлення фактів жорстокого поводження з тваринами повідомляти про це правоохоронні органи  за номером 102.    

Інформація відділу з питань внутрішньої політики