gerbuk.JPG

Минулого тижня з 2 по 6 квітня у  всіх дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах та багатопрофільному регіональному центрі професійної освіти міста Ватутіне пройшов фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я. 

Проведення заходу сприяє фізичному розвитку дітей, підвищенню розумової працездатності, виховує в них дисциплінованість і організованість, а для молоді  це складова фізкультурно-оздоровчої роботи.

У комплекси вправ ранкової гімнастики, з метою підвищення зацікавленості дітей до виконання фізичних вправ, були включені елементи з різних видів спорту, різноманітні вправи з предметами (обручі, м’ячі, гімнастичні палиці та інші), танцювальні вправи та елементи аеробіки і фітнесу. Велика увага під час проведення ранкової гімнастики приділялася формуванню правильної постави, рухових навичок, координації рухів, просторового орієнтування, розвитку фізичних якостей: швидкості, спритності, сили, гнучкості.

Фестиваль є заходом, який пропагує серед дітей здоровий спосіб життя та необхідність піклування про власне здоров’я, зміцнення фізичного та емоційного стану організму дитини. Доведено, що регулярні заняття ранковою зарядкою надають загальнооздоровчу дію, підвищують імунітет, стимулюють діяльність усіх систем організму, покращують сон, апетит і загальне самопочуття.

Всеукраїнський фестиваль   ранкової   зарядки   «Рух   заради здоров’я» пройшов на належному організаційно-методичному та розвивально-творчому рівні. Всі учасники  фестивалю отримали велике задоволення,  заряд   енергії та бадьорий настрій.

Інформація сектору у справах сім`ї, дітей, молоді та спорту