UAEU2.JPG

З метою соціальної адаптації військовослужбовців та учасників АТО, надання допомоги у вирішенні проблемних питань 5 квітня 2018 року о 12 годині в приміщенні Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості  відбувся захід  для даної категорії громадян за участю психолога  та представника Ватутінського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На базі ЦСССДМ діє програма соціально-психологічної допомоги особам та родинам, яких торкнулась проблема АТО. Провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Ільченко ознайомила присутніх із роботою Центру. Спеціалісти вказаної установи надають консультації щодо пільг учасників АТО, отримання соціальних виплат, санаторного оздоровлення, побутових проблем, інформаційні послуги та сприяють у адаптації до мирного життя.

Учасники заходу заповнили соціальний паспорт сім’ї, в якому вказали на потреби та окреслили проблемні питання. Отримали відповіді на запитання щодо сприяння в оформленні документів на лікування та оздоровлення, розширення житлової площі та ін.

Медичний психолог, психотерапевт Ольга Перепада запропонувала  учасникам заходу  психологічну допомогу: «Якщо потрібно поговорити, а немає з ким, поділитись думками, враженнями, проблемами,  адаптуватись до мирного життя, а не знаєте  як -  приходьте на консультацію, я завжди вам допоможу». Ольга Михайлівна вручила візитки присутнім на семінарі, детально     надала інформацію, де і за яких умов можливо отримати допомогу психолога.

На заході були присутні 10 осіб.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості