UAEU2.JPG

В рамках акції «Випускник» 4 квітня проведена професіографічна екскурсія до фірми «Аміна». ФОП Коновал В.С. ознайомила учнів 8 класів загальноосвітньої школи №2 з такими професіями: перукар, манікюрник,  швачка, кравець, закрійник.

Перукар – модельєр – це людина, яка несе в світ красу, допомагає людям знайти свій стиль та робить їх привабливішими. За допомогою своєї майстерності перукар зможе змінити зовнішність людини кардинально. А саме для жінки зачіска - це перший щабель до досконалості та впевненості в собі і своїй чарівності. 

У наш час послугами манікюрника  користується більшість жінок. Манікюр перетворився на творчість: покриття  лаком, наклейка штучних нігтів,  нарощення, декоративне оздоблення та художнє оформлення нігтів.  Все це можна робити у фірмі «Аміна». Валентина Сосранівна запропонувала дівчаткам спробувати себе в ролі майстра манікюру за робочим столом. 

У всі часи в суспільстві панували певні погляди, смаки, художнє уявлення про одяг. І все це пов’язано із професією швачки, кравця, закрійника. Вони є одними з найдавніших і водночас найсучасніших і найнеобхідніших  професій. Адже, підкреслюють індивідуальність людини, її фігуру, смак, креативність. Вироби шиються на замовлення і в єдиному екземплярі.

Перевагою є те, що за всіма професіями можна започаткувати власний бізнес.

Дівчатка цікавились сучасними зачісками, модним манікюром, а от швейне мистецтво, на жаль, не викликало захоплення.

На заході були присутні 25 дітей 8 класу загальноосвітньої школи №2 м.Ватутіного.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості