gerbuk.JPG

Минулого тижня під головуванням директора Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості – заступника голови координаційного комітету сприяння зайнятості населення Світлани Бабенко відбулось засідання, на якому проаналізували сучасні тенденції та процеси на ринку праці міста.

Обговорюючи питання порядку денного, Світлана Бабенко  повідомила, що з початку 2018 року послугами філії скористалося 796 пошукачів роботи, що на 264 особи менше відповідного періоду минулого року.

44 роботодавці поінформували службу зайнятості щодо 85 вакансій, які укомплектовані за сприянням філії.

Соціально-уразливі категорії громадян під постійним піклуванням служби зайнятості. У січні-лютому місяці 2018 року на обліку у філії  перебувало 217 осіб даної категорії, з яких працевлаштовано 13 осіб,  пройшли професійне навчання  8 осіб, у громадських роботах взяла участь одна особа з числа безробітних, в роботах тимчасового характеру 9 осіб, профорієнтаційними послугами скористалося 212 осіб.

Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації під замовлення роботодавців для 33 безробітних.

У громадських роботах взяли участь 2 особи, в роботах тимчасового характеру за рахунок коштів роботодавців 23 особи. Громадські роботи були організовані за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевого бюджету.

До центру зайнятості з метою пошуку роботи звернулися  у звітному періоді 3 особи з  числа учасників АТО, з  яких 1 особа працевлаштована.

Станом на 1 березня 2018 року 383 особи  отримували допомогу по безробіттю.

В ході засідання було зазначено, що філія тісно співпрацює з роботодавцями, зокрема для пошукачів роботи роботодавці проводять презентацію підприємств, професій, ярмарки професій безпосередньо на підприємствах. Працівники  філії постійно працюють з роботодавцями в напрямку надання консультації щодо дотримання вимог Закону України «Про зайнятість населення» та підзаконних актів з питань працевлаштування шукачів роботи та їх навчання. 

Ніна Крикун, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості повідомила, що протягом січня – лютого поточного року проведено 2 заходи безпосередньо у роботодавців в рамках Днів відкритих дверей за участю безробітних та працівників філії, зокрема роботодавці презентували підприємства, професії, організували та провели ярмарок вакансій безпосередньо на виробництві. Доповідач зазначила, що  інформація про такі заходи розміщується на сайті міської ради та Черкаського обласного центру зайнятості

Завершуючи засідання, Світлана Бабенко підкреслила, що робота служби зайнятості направлена на кінцевий результат – легальну зайнятість, значимість якої постійно доноситься для всіх клієнтів служби зайнятості, як першочергова складова в послугах служби зайнятості. Також, для досягнення позитивних показників легальної зайнятості в місті, філія об’єднала зусилля з органами місцевого самоврядування в сфері зайнятості населення, і в подальшому буде проводити роботу в цьому напрямку.

Інформація управління праці та соціального захисту населення Ватутінськї міської ради.