UAEU2.JPG

UA|TV, телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України, розпочав мовлення у тестовому режимі на окуповані території Криму та Донбасу. 

Так, з телевежі в Чонгарі (Херсонська область) ТОВ «Телемережі України» розпочали трансляцію UA|TV в тестовому режимі на 50 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T2. З телевежі у Волновасі (Донецька область) Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) включив UA|TV в тестовому режимі на 22 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T. 

«Мовлення з телевеж у Чонгарі та Волновасі - це лише початок. Міністерство інформаційної політики України бере на себе зобов’язання забезпечити повноцінне мовлення UA|TV на Крим та Донбас. І ми це зобов’язання виконаємо», - заявив Міністр інформаційної політики України Юрій Стець. 

За його словами, найближчим часом UA|TV почне мовити також і на Луганську область. 

Як повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей, державний оператор виконує вчасно всі технічні завдання в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України. «Переконаний, що і надалі наша співпраця з Міністерством буде такою ж продуктивною, якою вона є з моменту мого призначення на посаду директора Концерну», - додав він. 

Генеральний директор ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Людмила Березовська зазначила, що основною метою створення системи іномовлення України є забезпечення глядацькій аудиторії можливості формувати власний незалежний погляд на події та явища, які відбуваються в Україні. 

«Саме цього дуже не вистачає на перенасичених російською пропагандою територіях по лінії розмежування на Сході та на адміністративному кордоні з Кримом. Найближчим часом цю нішу разом з іншими українськими телеканалами буде заповнювати і UA|TV», - підкреслила вона. 

Нагадаємо, що телеканал UA|TV розпочав мовлення 1 жовтня 2015 року. Правовим підґрунтям для його роботи є розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», прийнятий Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року. Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Інформація Міністерства інформаційної політики