UAEU2.JPG

21 березня під головуванням першого заступника міського голови Юрія Кубявки  відбулося засідання Центру допомоги учасникам АТО. На засідання також були запрошені учасники антитерористичної операції, волонтери та голова громадської організації «Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади» Петро Гогунець.

В порядку денному засідання громадською організацією «Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади» було запропоновано до обговорення 14 питань.

Керівники та представники структурних підрозділів Ватутінської міської ради прозвітувались про виконану роботу протягом 2017 року. Керівник Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Чорнобай повідомила, що на даний час вже складено 42 соціальних паспорти, головними питаннями, які турбують учасників АТО,  є надання психологічної допомоги, юридичної допомоги, надання житла, матеріальної допомоги, отримання земельних ділянок, влаштування дітей в дошкільні навчальні заклади.

Психолог міської лікарні Ольга Перепада повідомила, що за психологічною допомогою звернулось 14 осіб з числа учасників АТО та членів їх сімей, проведено 36 сесій. Графік роботи психолога є зручним для відвідувань – з 14:00 до 16:00.

По земельним питанням роз’яснення надав начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олег Пилипенко. Він повідомив, що на сайті Держгеокадастру є інформація про вільні земельні ділянки, відділ надає консультації та допомогу в поданні документів. 57 осіб виявили бажання отримати ділянки для будівництва індивідуальних гаражів в гаражному кооперативі.

По зубопротезуванню інформацію надав завідувач стоматологічного відділення Василь Боровик. В 2017 році на даний вид робіт було виділено 20 тис.грн.

Представник Управління праці та соціального населення Наталія Туркевич повідомила, що за 2017 рік санаторно-курортне лікування пройшли 3 особи та закликала учасників АТО більш активно звертатись до Управління за отриманням путівок. На обліку для отримання путівок перебуває 10 осіб, на даний час максимальна вартість путівки не може становити більше, ніж 6300 гривень. В 2017 році до державного бюджету було повернуто 3 путівки санаторно-курортного лікування у зв’язку з відсутністю бажаючих. Учасник АТО Олександр Гребінь повідомив про свій позитивний досвід санаторно-курортного лікування в м. Немирів Вінницької області та порадив побратимам активно долучатись до оздоровлення.

Керівник Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлана Бабенко повідомила, що на даний час на обліку перебуває 9 осіб з числа учасників АТО, в 2017 році на обліку перебувало 10 осіб, 2 особи було працевлаштовано. Також учасники АТО мають можливість отримати одноразову грошову виплату для відкриття підприємницької діяльності, яка дорівнює річній виплаті допомоги по безробіттю. За більш детальною інформацією можна звертатись до Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Представник УПСЗН Світлана Стрижикоза повідомила, що на даний час на обліку в частині отримання пільг перебуває 78 учасників антитерористичної операції. Відповідно до діючого законодавства всі учасники АТО отримують пільги на житлово-комунальні послуги. Пільговий безкоштовний проїзд надається на міському автобусному маршруті «Автомагазин» (вул.Ювілейна) – «ЮТЕЦ» (вул.Аварійна).

На завершення засідання перший заступник міського голови Юрій Кубявка подякував всім присутнім за активну участь в обговоренні питань порядку денного.

Інформація відділу соціально-економічного розвитку