gerbuk.JPG

Сьогодні відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник міського голови Юрій Кубявка.

До порядку денного було включено два важливих питання: щодо протидії пожежам у приватному секторі та природних екосистемах весняно-літнього періоду 2018 року, а також про санепідситуацію в нашому місті та заходи щодо недопущення її ускладнення.

З першого питання інформацію надав начальник державної пожежно-рятувальної частини №7 Сергій Курганюк. Він зокрема повідомив, що працівники рятувальної служби вже розпочали профілактичну роботу серед населення щодо дотримання вимог пожежної безпеки та обмеження відвідування населенням лісових масивів під час пожежонебезпечного періоду, а також постійно здійснюють заходи для належного утримання та готовності техніки, пристосованої для гасіння пожеж.

Детальну інформацію про санепідситуацію надали представники Звенигородського райуправління Головного управління Держпродспоживслужби України в Черкаській області. Вони зокрема повідомили, що впродовж 2017 року в нашій області зареєстровано 6 випадків  групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, внаслідок яких постраждало 37 осіб, в тому числі 31 дитина. Основними причинами їх виникнення стали грубі порушення суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність харчових продуктів, санітарно-протиепідемічного режиму, правил особистої гігієни в дитячих навчально-виховних закладах та закладах громадського харчування. На щастя подібних неприємних ситуацій у нашому місті минулого року не було зафіксовано.

Фахівці Держпродспоживслужби наголосили на важливості проведення заходів, які будуть запобігати виникненню спалахів кишкових та інших інфекційних захворювань. З цією метою проводяться комісійні перевірки об’єктів, які мають важливе соціальне значення, зокрема, дитячих навчально-виховних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, об’єктів централізованого водопостачання. Це зменшить ризики виникнення і розповсюдження інфекційних хвороб та неінфекційних захворювань серед населення міста, насамперед в організованих колективах.

За результатами обговорення питань порядку денного, були сформовані протокольні доручення установам, організаціям, структурним підрозділам та службам для здійснення заходів з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов`язаних з пожежами та інфекційними хворобами.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики