gerbuk.JPG

«Врятуйте наш рояль!» – під таким гаслом 17-го березня в залі міського Палацу культури відбувся благодійний концерт оркестру народних інструментів викладачів дитячої школи мистецтв  під керівництвом Наталії Геращенко.

Оркестр народних інструментів є постійним учасником концертного життя як школи, так і міста. Основу його репертуару складають найкращі зразки світової та української класичної і народної музики. Цікава і різноманітна програма концерту, в якому звучало багато інструментальних обробок народних, класичних, інструментальних і вокальних творів. У благодійному концерті взяли участь солісти оркестру – Ольга Матвійчук, Марина Мізерака, учениця випускного хорового класу Софія Пересунько.

Ватутінська дитяча школа мистецтв, в якій навчаються талановиті діти, потребує фінансової допомоги для повної реставрації роялю. Інструменти, на яких грають учні залишають бажати кращого.

Відділ культури і туризму Ватутінської міськради започаткував низку благодійних концертів, щоб допомогти дитячій школі мистецтв зробити капітальний ремонт концертного роялю. Дійсно,фортепіано – єдиний універсальний інструмент, інструмент – оркестр, інструмент – соліст, інструмент, який є супроводом іншим інструментам і вокалістам. Саме тому в школі мистецтв фортепіано є у кожному класі. А от рояль є далеко не в кожній школі. А ми маємо навіть два концертних роялі, що суттєво збільшує виконавські можливості юних піаністів.

Час плине швидко. Нашій школі за п’ятдесят, а понад сорок років на сцені школи наша розкіш і гордість – великий концертний рояль. Вірою і правдою він слугує  багатьом поколінням піаністів нашого міста. Ніщо не вічне на цьому світі – ось і нашому інструменту потрібна допомога – капітальний ремонт. Це дуже фахова і, без перебільшення, ювелірна робота. Звичайно, ціна питання така, що не під силу нашому закладу. Викладацький колектив школи, батьки наших учнів, випускники минулих років долучаються до вирішення цієї проблеми.

Усім не легко в тяжкий для нашої країни час. Звісно, мистецтво в усіх його проявах – не нагальність, а розкіш. Так було в усі часи. Але подумки, приберіть  із нашого життя пісню, танець, вподобану вами картину, кінофільм, поезію чи музику – відразу відчуєте, як тьмяніє оточуючий нас світ, здається не таким яскравим і цікавим, згасають настрій і відчуття.  Тому ми – викладацький і учнівський колектив школи мистецтв звертаємося по допомогу до громади нашого міста, до  меценатів, до всіх, кому не байдуже, яким виросте наступне покоління. Кожна допомога, навіть незначна може наблизити нас до того моменту, коли рояль знову зазвучить в повній мірі у стінах нашої школи!

Інформація дитячої школи мистецтв