gerbuk.JPG

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, Верховна Рада України установила в Україні День українського добровольця, який відзначається щорічно 14 березня.

До вшанування наших Героїв, які добровільно стали на захист держави від російського агресора та запроданців власної землі, долучились також всі навчальні заклади та заклади культури міста. Зокрема в школах провели низку заходів: виховні годин, години спілкування, години військового керівника, інформаційні п’ятихвилинки, засідання круглого столу «Вони гідні звання героїв».

Провели акцію «Напиши листа добровольцеві «Ми дякуємо Вам за мир», відеолінійки «Ваш світлий подвиг незабутній», «Добровольці сучасності», патріотичні флешмоби «Та неоднаково мені…», «Борітеся-поборете!», конкурс малюнків «Намалюй листівку добровольцю». Змістовною і незабутньою була година спілкування з воїном-кіборгом Володимиром Деревянком.

Багато емоцій залишив перегляд відеофільму про українських кіборгів «Добровольці Божої Чоти», документальних фільмів «Як ми стали добровольцями»,«Добровольці» — літопис передової», «Війна химер» та відеоматеріалів «Хто такі добровольці?».

В бібліотеках закладів освіти та культури оформлені тематичні книжкові та фото виставки, підбір тематичних матеріалів про захисників незалежності країни.

Добровольці - це приклад незламності духу, щирої любові до рідної землі, відваги та істинного патріотизму. Героям сьогодення Слава!

 

Інформація відділу з питань внутрішньої політики за матеріалами структурних підрозділів