gerbuk.JPG

Незважаючи на примхи погоди зустріч комісії з питань найменування та перейменування топонімічних назв міста Ватутіне та села Скаливатки з мешканцями вулиці Жовтневої відбулася. На зустріч зареєструвалось  28 учасників.

Відкриваючи зібрання, голова комісії Сергій Бабюк зазначив, що Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»  передбачено перейменування об’єктів топоніміки, які пов’язані з тоталітарними режимами. На виконання зазначеного закону у 2016 році в місті були перейменовані деякі вулиці та провулки, але нещодавно надійшов лист з Інституту національної пам’яті в якому рекомендується перейменувати ще декілька вулиць, серед яких і вулиця Жовтнева. Сергій В’ячеславович повідомив, що після вивчення громадської думки члени комісії б розглянули всі пропозиції, які надійшли, та внесли пропозицію перейменувати вулицю Жовтневу на Василя Стуса.

Та жителі вулиці Жовтневої з перейменуванням не згодні. Вони активно відстоювали свою думку, зокрема зазначали, що назва їх вулиці є  нейтральною і не несе ніякого комуністичного забарвлення. Адже в календарі є місяць жовтень, є жовтий колір. Всі учасники заходу одноголосно проголосували проти зміни назви їх вулиці.

Голова комісії Сергій Бабюк запросив усіх мешканців на громадські слухання з питання перейменування вулиць міста, які відбудуться 30 березня о 16.00 в сесійній залі міської ради.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики