UAEU2.JPG

Одним із важливих аспектів діяльності Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є взаємодія із кримінально-виконавчою інспекцією, направлена  на зменшення ризику випадків скоєння засудженими (без позбавлення волі) неповнолітніми та особами молодіжного віку повторних злочинів.

В рамках спільних дій 14 березня на базі Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з фахівцем з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Звенигородського МРВ з питань пробації центрального територіального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації  Міністерства юстиції  Ярославою Сніцар було проведено тренінг для означеної категорії молодих людей на тему “Відповідальна поведінка в сучасному суспільстві”.  Організатори тренінгу за мету ставили формування навичок відповідальної поведінки у осіб, що були засудження до покарання без позбавлення волі.

Під час спілкування, учасники тренінгу обговорили основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. Зокрема, серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів молоді, учасники заходу назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування.

Варто зазначити, що основна мета роботи із даною категорією молоді – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика  злочинності  серед  молоді, допомогти усвідомити і визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє, налаштувати на позитив, який буде спонукати до гарних вчинків.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді