UAEU2.JPG

12 березня відбулася зустріч членів комісії з питань найменування та перейменування топонімічних назв міста Ватутіне та села Скаливатки з мешканцями вулиці Островського щодо перейменування їх вулиці. Перед початком зустрічі була проведена реєстрація учасників. Зареєструвалось 37 жителів вулиці Островського та 7 мешканців інших вулиць.

Розпочав зустріч голова комісії, секретар міської ради Сергій Бабюк з роз’яснення проведення процедури перейменування та ознайомив присутніх з листом Інституту національної пам’яті, відповідно до якого і було розпочато процедуру перейменування деяких вулиць міста, зокрема і вулиці Островського.

Мешканці вулиці Островського  категорично висловились проти зміни назви їх вулиці. Вони зазначали, що в жодних документах не вказано, що вулиця носить ім’я Миколи Островського, який до речі народився і більшу частину свого життя прожив в Україні. А також в історії є видатні особистості, які також мали таке ж прізвище. Зазначали, що зміна назви вулиці не покращить добробут людей, які на ній проживають, висували інші аргументи.

Мешканців вулиці Островського також хвилювали і інші питання: щодо термінів продовження ремонту дорожнього покриття, освітлення вулиць, вивезення твердих побутових відходів. На всі питання дали відповіді перший заступник міського голови Юрій Кубявка та депутат від округу Тетяна Піскун.

На завершення заходу голова комісії, секретар міської ради повідомив, що 30 березня в сесійній залі міської ради відбудуться загальноміські громадські слухання з питання перейменування вулиць Островського, Гайдара та Жовтневої, в яких можуть взяти участь всі бажаючі мешканці міста.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики