UAEU2.JPG

12 березня у приміщенні відділу освіти за участю опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів відбулося засідання «круглого столу» на тему «Забезпечення взаємодії організацій та установ у вирішенні питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Засідання розпочала начальник служби у справах дітей Надія Оришич, зазначивши, що відповідно до покладених законодавством завдань служба у справах дітей веде облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечує влаштування посиротілих дітей у сімейні форми виховання, тобто на усиновлення, під опіку, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу та проводить заходи щодо соціального захисту дітей. Начальник служби ознайомила присутніх із статистичними даними по місту, поінформувала про підсумки роботи у 2017 році з дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, які влаштовані в сім’ї опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячий будинок сімейного типу, наголосила на проблемах та досягненнях у питаннях соціального захисту статусних дітей протягом 2017 року.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Інна Пухляр у своєму виступі акцентувала увагу на правах та обов’язках опікунів, ознайомила з рекомендаціями щодо посилення взаємодії та належної роботи з опікунськими сім’ями, надала кожному опікуну роздаткові тематичні матеріали та пам’ятки опікуна.

Зацікавленість учасників «круглого столу» викликала інформація  головного спеціаліста відділу освіти Надії Кучеренко з питань організації оздоровлення дітей, забезпечення їх шкільною формою перед початком навчального року, отримання одноразової грошової допомоги при досягненні повноліття.

Надія Оришич оголосила подяку служби у справах дітей виконкому Ватутінської міської ради Василю Капаціну, як кращому опікуну за підсумками 2017 року, за належне виконання обов’язків опікуна, підготовку підопічної дитини до самостійного життя та позитивний досвід сімейного виховання.

За ініціативою учасників «круглого столу» обговорено питання підготовки підопічних до вступу у навчальні заклади після школи, до виходу з  сім’ї у самостійне життя.

На завершення заходу опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі висловили слова подяки за надану інформацію з питань виховання дітей, забезпечення їх прав та інтересів.

Інформація служби у справах дітей