gerbuk.JPG

Незадекларована праця є однією із складових тіньової економіки. Україна, яка твердо стала на шлях європейського розвитку, враховуючи масштаби негативних наслідків незадекларованої праці, реальну загрозу для прав громадян та безпеки країни, велику увагу приділяє боротьбі з цим негативним явищем.

2 березня означеному  питанню було присвячене засідання міської комісії з питань дотримання вимог законодавства про працю, легалізацію виплати заробітної плати, зайнятості населення та трудових відносин з найманими працівниками, яке було проведене  у форматі «круглого столу» і на яке прибуло 7 роботодавців.

Заступник міського голови Таїсія Дудник, яка є головою комісії, на зустрічі з роботодавцями та їх представниками розповіла про проведення рейдів - моніторингів з виявлення незадекларованої праці.

Важливу інформацію надала інспектор з праці виконавчого комітету Ватутінської міської ради Віта Кругляк. Вона  розповіла присутнім про Постанову Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №295, згідно якої вимога інспектора надати керівництвом підприємства документи, їх копії, чи витяги з документів, пояснення, доступ до приміщень, організувати йому робоче місце, є обов’язковою для виконання.

Також інспектор з праці розповіла суб’єктам господарювання про штрафні санкції, які застосовуються в разі порушення законодавства. Детально зупинилась на умовах укладення договорів цивільно-правового характеру та попередила про недопустимість використання даних договорів в сфері торгівлі.

На всі питання підприємців були надані вичерпні  відповіді.

Круглий стіл відбувся в приміщенні Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Після закінчення зустрічі з деякими підприємцями була проведена конструктивна розмова щодо виконання норм законодавства про працю.

За повідомленням міської комісії