UAEU2.JPG

Як вибрати майбутню професію? Рано чи пізно таким питанням задається кожна молода особа. Звичайно, складно вибрати з величезної безлічі професій одну – єдину.  Трудність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і йти ним. Професійна діяльність повинна стати покликанням. Знайти себе в світі професій – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності, таланти, творчий потенціал. І тут найважливіше — не схибити.

Протягом лютого 2018 року у Ватутінських загальноосвітніх школах були проведені профорієнтаційні уроки «Перед вибором майбутньої професії». Мета заходів – ознайомити учнів із світом професій, етапами професійного самовизначення, зорієнтувати молодь у різноманітті сучасних професій.

В майбутньому майже всі школярі бачать себе успішними в професійній діяльності, в бізнесі. Але як зробити правильний вибір? Як не помилитись?

Зі світом професій восьмикласників ознайомила провідний фахівець з профорієнтації Ватутінської міської філії ЧОЦЗ Валентина Демчук. Як поділяються професії залежно від предмету праці, формула вибору професії,  мрії дітей та їхні наміри – така тематика  обговорювалась зі школярами.   Приємно вражає той факт, що чимало восьмикласників мають чітке уявлення про своє майбутнє.

На завершення уроків було проведене анкетне опитування.

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості