UAEU2.JPG

15 лютого, з нагоди  29-ої річниці з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в міському Палаці культури відбувся фестиваль патріотичної пісні «Пам'ять поколінь».

Фестиваль був організований сектором у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради та міським комітетом товариства сприяння обороні України спільно з відділом освіти і відділом культури та туризму з метою формування патріотичних почуттів молоді до героїки минулого, національної гідності та свідомості, вшанування пам’яті учасників бойових дій на території Афганістану та антитерористичної операції на Сході України.

Ведучі - учні спеціалізованої школи №1, розпочали захід зі щирих слів подяки ветеранам: за хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство, яке вони заслужили примноживши авторитет України, як країни – миротворця та запросили до слова голову Черкаської обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій Сергія Якимчука. Він побажав учасникам фестивалю вдалих виступів, а воїнам – інтернаціоналістам, які були почесними гостями фестивалю, міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, сили духу та нових звершень у високому покликанні – служіння Батьківщині. Він також вручив своїм бойовим побратимам нагороди.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок та тих, хто загинув, захищаючи нашу рідну землю на сході України в ході антитерористичної операції.

Саме в цей день, в залі міського Палацу культури, завдяки учасникам фестивалю патріотичної пісні: учнів загальноосвітніх шкіл міста №2, №5, №6, спеціалізованої школи №1, багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області, відділення м. Ватутіного, ожила пам'ять про участь наших захисників в Афганській війні та антитерористичній операції на Сході України. Все це – Пам'ять, яку потрібно передати, як святиню тим, хто підростає, хто бачить над собою мирне небо, хто не відає і не розуміє, що десь існує інше життя, гинуть від куль, вибухів діти, їх мами, що шматочок хліба – то велика цінність, що рятує життя! Своїми виступами та теплими словами вдячності учасники фестивалю подякували нашим землякам, ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги при виконанні військового обов’язку в інших державах.

Прослухавши сумні пісні, переглянувши відеоролики та поринувши у трагічні спогади, присутні бурхливими оплесками та нестримними слізьми проводжали зі сцени кожного талановитого учасника.

За активну участь у фестивалі патріотичної пісні «Пам’ять поколінь» юні патріоти були нагороджені дипломами міського комітету товариства сприяння обороні України та цінними подарунками від виконавчого комітету Ватутінської міської ради.

Колективи навчальних закладів, які доклали неабияких зусиль під час підготовки до вище вказаного заходу були нагороджені дипломами Черкаської обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій і солодкими призами від Всеукраїнської Спілки ветеранів Афганістану в м. Ватутіне.

Інформація сектору у справах сімї, дітей, молоді та спорту