UAEU2.JPG

Амброзія полинолиста - однорічна яра рослина за зовнішнім виглядом схожа на коноплі, а за розміром і формою листків нагадує полин гіркий (звідки і назва-полинолиста).Стебло і листя опущені.

Розмножується амброзія насінням, яке утворює в великій кількості.

Добре розвинені рослини можуть давати по 30-40 тис. насінин. Насіння зберігає схожість в грунті до 40 років. Надмірно висушує і виснажує грунти,

а при великому забур’яненні культурні рослини гинуть.

Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння,

 а це в кліматичних умовах України – з початку липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання амброзійний  поліноз. Пилок амброзії ,попадаючи в ніс, бронхи, викликає сльозотечу, порушує зір .

 В умовах нашого міста ефективними способами боротьби з амброзіями є виривання (викопування) рослин з корінням до початку цвітіння.

Тому виконавчий комітет Ватутінської міської ради звертається до керівників підприємств, установ, організацій, всіх громадян міста постійно проводити низьке скошування трав, висапування, виривання (викопування) з корінням рослин амброзії до цвітіння на підвідомчих, прилеглих та закріплених територіях.

Інформація відділу з питань цивільного захисту та  оборонної роботи