gerbuk.JPG

Ліс – легені нашої планети. Його знищення може призвести до жахливих наслідків, адже ліс є джерелом кисню, регулятором вологи і життєдайною скарбницею для Землі. За останні 2-3 тисячоліття людство знищило біля половини лісових масивів. Тому задля Життя ми повинні піклуватись про лісові масиви та поповнювати лісовий фонд.

Щороку в Україні проводиться акція  «Майбутнє лісу в твоїх руках», метою якої є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів та підвищення довіри громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

Сьогодні до цієї акції доєднались і ватутінці. Трудовий десант до складу якого увійшли учні спеціалізованої школи №1, загальноосвітньої школи №2, педагоги шкіл  та працівники виконавчого комітету Ватутінської міської ради на чолі з першим заступником міського голови Юрієм Кубявкою прибули у Козачанське лісництво.

Делегацію зустріли лісник Олексій Полянський, помічник лісника Віктор Задорожний, майстер лісу 2 обходу Володимир Габелок та майстер лісу 5 обходу Петро КоломієОлексій Семенович звернувся до дітей з такими словами – «У народі кажуть, що в житті потрібно встигнути зробити три речі: побудувати дім, посадити дерево та виховати сина. І сьогодні ви зробите перший крок до виконання цих заповідей – посадите дерева».

Для учасників акції лісники провели інструктаж після якого всі дружно розпочали посів дуба черешчатого. Лісовідновлення проведено на ділянці 1,6 Га з  майже 6000 посадкових місць.

Нам було дуже приємно почути від Олексія Семеновича Полянського про те, що саджанці, які ми висаджували в рамках подібної акції минулого року, майже всі прижились. Тому ми щиро сподіваємось, що посаджені сьогодні жолуді зійдуть дружними сходами і через декілька років відвідувачів лісу будуть радісно зустрічати шелестом своїх фігурних листочків молоді дубки. Адже всі ми саджали їх з душею і любов’ю до природи.

Після плідної роботи лісники пригостили нас смачною кашею, приготовленою на вогнищі. А також пообіцяли виділити посадковий матеріал для озеленення шкіл - саджанці ялівцю звичайного, берези повислої та самшиту.

Повертались всі додому задоволені від спілкування з природою та від усвідомлення того, що сьогодні зробили дуже важливу і корисну справу.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики