UAEU2.JPG

14 березня в Україні вперше відзначають День українського добровольця. За підтримки 231 народного депутата це свято започатковане Постановою Верховної Ради України від 17 січня поточного року №1822-VIII.

День українського добровольця встанволене з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

З метою відзначення Дня україснького добровольця та патріотичного виховання підростаючого покоління  на міському стадіоні силами старших класів навчальних закладів міста, за участю учасників антитеророистичниї операції та працівників органів місцевого самоврядування проведено флеш-моб під девізом «Борітеся – поборете!».

Розпочався захід з виконання Державного Гімну  та хвилини мовчання в  пам`ять про  загиблих патріотів в зоні АТО, які не шкодували свого життя, щоб нинішні і прийдешні покоління жили у вільній, незалежній і щасливій державі, без воєн і розрухи, без розбрату і поневолення.

Учасники флеш-мобу створили символічне півколо з Державних прапорів в центрі якого  школярі з літер склали крилатий вислів  Великого Кобзаря «Борітеся – поборете!». А над стадіоном тривожно і велично звучав вірш Тараса Шевченка «Кавказ» у виконанні учня загальноосвітньої школи №5 Олексія Матвійчука.

Завершився захід піснею Олександра Пономарьова «Заспіваймо пісню про Україну», в якій звучить непоборна сила нашого народу у бортьбі  з будь-яким ворогом за незалежність рідної країни.

Ми ніколи не зрічемося рідної мови!

Ми ніколи не зрічемося рідної землі!

І борітеся – поборите будь-які змови!

І борітеся - поборите все, що у злі!

Інформація відділу з питань внутрішньої політики