UAEU2.JPG

Дев’ятого квітня 2015 року було прийнято Закон України №332 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу». Цим законом регламентовано встановлення «сезону тиші» для диких тварин. Про це нагадує виконавчий комітет Ватутінської міської ради. 

З метою охорони середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин «сезон тиші» триває з 1 квітня по 15 червня щорічно. Це період масового розмноження диких тварин. На цей час у місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами забороняється проводити роботи та заходити, що можуть спричинити неспокій та підвищений рівень шуму. До таких робіт можна віднести санітарні рубки лісу, проведення змагань на транспортних засобах, вибухових робіт та феєрверків, також заборонена пальба.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати режим тиші. Водночас наголошуємо, що за порушення вимог вищезазначеного закону передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інформація  відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи