gerbuk.JPG

Історія свята бере свій початок від 16 листопада 1924 року, коли в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма, яка транслювалася з Харкова. Відтоді журналісти та працівники сфери радіо відзначають цей день як своє професійне свято. Згодом до них долучилися телевізійники, представники ЗМІ та інтернет видань. Цього дня своє професійне свято відзначають і фахівці зв’язку, які забезпечують роботу телефонних мереж і таких важливих на сьогодні мереж Інтернет - зв’язку.

Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, листонош, операторів, сортувальників, інтернет – провайдерів - всіх, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право на отримання інформації. Ваша професія – одна з тих, в яку приходять за покликом серця, адже саме ви формуєте громадську думку та відстоюєте інтереси людей, допомагаєте аналізувати проблеми і знаходити ефективні шляхи їх вирішення. Завдяки достовірній, об’єктивній і якісно поданій інформації вибудовується діалог між владою і громадянами, формується громадянське суспільство, забезпечується прозорість діяльності органів влади.

Дякуємо всім журналістам, які з перших днів повномасштабного вторгнення військ рф, налагодили цілодобову роботу в прямому ефірі, які оперативно інформують населення про різні події в "гарячих точках" країни, з життя прифронтових міст, а також країни та світу. А також тим, хто в складних умовах сьогодення, забезпечує безперебійну роботу засобів масової інформації та надає можливість постійно бути на зв’язку.

Бажаємо всім вам міцного здоров’я, мирного неба, злагоди і достатку в родинах, успіхів та добробуту, професійного зростання, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя. Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані, а праця винагороджуються вдячністю і повагою українців. Нових звершень, вдячних читачів, глядачів і слухачів, усіх земних благ, гараздів та Божого Благословення.

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет