gerbuk.JPG

Вісім років тому на Майдані Незалежності відбулись трагічні події, які стали переломним етапом у новітній історії України. В ті лютневі дні вся Україна і весь світ стали свідками жорстокості попереднього політичного режиму і нестримної, відчайдушної боротьби українців за демократичний, європейський вектор розвитку української держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь.

Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. До Києва на мирну акцію протесту приїздили люди з різних регіонів України і не знали, що проллється кров, що на небеса відійде сотня молодих, сповнених життєвих сил українських синів і дочок. В народі цю сотню назвали «Небесною», бо кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя.

Та криваві жнива для українців подіями на майдані не завершились. З того часу кількість «Небесних Ангелів» поповнюється захисниками, які віддають свої життя на сході нашої країни. Донецький аеропорт, Іловайськ, Авдіївка, Дебальцево, Волноваха, Щастя та інші населені пункти Донбасу для багатьох захисників стали місцем, де закінчився їх життєвий шлях. Не оминуло горе і нашу громаду. Євгена Іванченка, Богдана Мороза та Віктора Аксьонова теж забрала війна.  Після повернення із зони бойових дій перестало битись серце наших земляків:  Ольги Юріної-Зеленюк, Олександра Брусліновського, Віталія Вдовченка, Віталія Грицаєнка, Олега Меретукова, Юрія Шпильового та Андрія Скибенка.  

Ми у вічному боргу перед Небесною Сотнею та Легіоном Ангелів війни на Сході держави. Доземний уклін матерям і батькам за те, що виростили мужніх синів і доньок, вірних патріотів своєї країни, які не пошкодували власного життя заради миру, злагоди та щасливого життя сучасників та прийдешніх поколінь.

Та сьогодні знову над Україною збираються чорні хмари. Північний ворог, який не може змиритись з вибором України жити по цінностям Європи, розвивати демократію і будувати міцну і вільну державу, нарощує загрозу та виношує плани підкорити вільнолюбний народ під свої ганебні стандарти, загарбати наші землі.

В цей тривожний час ми, як ніколи, маємо об’єднуватись, згуртовуватись, щоб дати гідний відсіч ворогу. Ми повинні спільними зусиллями працювати, щоб змінити країну, довести до завершення розпочаті реформи, щоб Україна досягла того майбутнього, про яке мріяли учасники Революції Гідності, наші бійці війни на сході, про яке мріємо ми всі.

Ми маємо пам’ятати – ми козацького роду. Роду вільного, сильного духом, який ніколи, за жодних обставин не дасть  розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього.

Миру всім, злагоди і нехай нас єднає любов до України!

Слава українському народові!  

Слава Україні!

Героям Слава!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада та її виконавчий комітет