UAEU2.JPG

Шановні ветерани локальних воєн!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці з дня виведення військ з республіки Афганістан.

Щороку 15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю у  різний час виконав свій інтернаціональний обов’язок по врегулюванню воєнних конфліктів за межами нашої держави – у більш ніж 20 країнах світу.  

Особливо болісною раною був і залишається Афганістан. Війна в далекій гірській країні принесла горе не в одну родину, адже тривала для наших солдат понад дев’ять років.

Шановні афганці! Сьогодні для кожного з вас це незабутній день, який увібрав в себе і біль втрат, і радість від того, що найбільша військова операція в Афганістані завершилась. 33 роки тому, останній воїн колишнього Союзу залишив Афганську землю, за плечима залишалася чужа, випалена вогнем земля, загиблі друзі та безліч спогадів.

Ми схиляємо голови перед вашим героїзмом та відданістю присязі. Там, на чужині, ви проявили мужність і професіоналізм, гуманізм та милосердя. Для кожного з вас військовий обов’язок - це не просто слово, а норма поведінки і суть життя. Адже та війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто знаходився на Афганській землі, і тих, хто довгими й тривожними днями і ночами чекав повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

Ця знаменна дата збігається з одним з найбільших християнських свят – Стрітенням Господнім. В цей день ми молимося за душі полеглих військовослужбовців в Афганістані та за теперішніх захисників Батьківщини. З глибокою шаною згадуємо й наших земляків Вадима Свердліченка та Василя Шевчика, а також усіх загиблих у локальних війнах та тих, хто помер у післявоєнний період. Вічна їм пам'ять та людська шана.

Шановні воїни-інтернаціоналісти, чужі війни сформували ваш життєвий і бойовий досвід, загартували характер, виробили активну громадянську позицію. Тому ваші бойові побратими не стояли і не стоять осторонь критичних подій для нашої держави.

На ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній працювали колишні афганціі Анатолій Бутенко, Валентина Ткаченко,  Вадим Коваленко, Віктор Рудь, Сергій Фареній. Коли почалась російська агресія на сході України, до зброї стали Сергій Кісельов, Іван Базилевський та Валентин Калина. Вони, як досвідчені наставники, допомагали витримати воєнні будні, вміло виконати поставлені завдання та дійти до перемоги над агресором. Спасибі вам, за мужність і героїзм, за високе почуття патріотизму і відповідальності, а також за те, що свято бережете бойове братерство.

Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, довгих років життя, успіхів у справах та злагоди в родинах на довгі літа. І нехай завжди над нами буде мирне небо!

Слава Героям! Слава Україні!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет