gerbuk.JPG

Шановні жителі громади!

Щиро вітаємо всіх з  Днем Соборності України!

Сьогодні ми відзначаємо 103-у річницю від дня проголошення Акту Злуки - возз'єднання Східної та Західної України в єдину Народну Республіку або День Соборності України. Цей день втілює вічні прагнення українців жити однією сім'єю на своїй рідній землі, у своїй суверенній державі.

Нині, як ніколи, це свято набуває особливого змісту, а поняття «соборність» та «неділимість» - нового значення та розуміння. Впевнені, що з випробувань, які випали на долю нашої країни, Україна вийде сильнішою і більш загартованою і ми всі разом знайдемо шлях до злагоди і миру у нашій країні. Адже Соборність – це не тільки визнання єдності всіх територій, але й об’єднання нації.

На шляху до своєї волі і незалежності українці завжди зустрічали гострий супротив ворогів, які зазіхали на родючі українські землі, з багатими копалинами та сприятливим кліматом. Тому постійно доводилось зі зброєю в руках виборювати законне право жити у своїй власній соборній державі. Дорога ціна заплачена за втілення споконвічної мрії нашого народу на волю, єдність та свободу. Тисячі борців за незалежність положили на вівтар перемоги свої життя. А в наш час до числа безсмертних долучилися Герої Небесної Сотні та справжні патріоти своєї держави, які полягли під час військового конфлікту на Сході України, захищаючи єдність держави.

Щиро віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною, що всі намагання внести розбрат, розірвати країну на шматки, приречені на поразку. Лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо подолати всі перешкоди та досягти величної мети – миру в державі, розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечити добробут нинішніх і наступних поколінь українців.

Прийміть щирі вітання зі святом нашої державності. Зичимо всім здоров'я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та задоволення від роботи на благо нашої країни, а особливо миру на нашій землі.

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет