gerbuk.JPG

Шановні учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи!

14 грудня визначний день. День людського тріумфу над радіоактивною отрутою, що потрапила в повітря внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. День, коли у грудні 1986 року зусиллями тисячі ліквідаторів, саркофагом було накрито зруйнований вибухом 4-й реактор Чорнобильської АЕС.

Це день вшанування людського подвигу, звитяжної праці, самовідданості, мужності і відваги, проявлені учасниками ліквідаційних робіт на Чорнобильській АЕС, які у тяжкий для країни час, не рахуючись з часом, не дивлячись на те, що не мали досвіду роботи у радіаційно забрудненій зоні, кинулись рятувати рідну землю, захищати своїх близьких і рідних від атомного пекла.

Ми  щиро дякуємо нашим землякам, які пройшли через горнило Чорнобильського пекла, хто віддав частку свого здоров'я, а іноді і життя, щоб відвоювали нам право жити, продовжувати рід, відроджувати рідний край і Україну.

На сьогодні у нашій громаді проживає 202 ліквідатора. Вони наша гордість і приклад для наслідування. Бажаємо їм міцного здоров'я, мирного і безхмарного неба, родинної злагоди і тепла, достатку і щастя.

На жаль 107 ліквідаторів відійшли у Вічність. Їм наша пам'ять і глибока шана.

Шановні ліквідатори, Доземний уклін вам від жителів громади, від сучасників і прийдешніх поколінь.

Щиро бажаємо всім Божого благословення, успіхів у справах, активності і процвітання. Нехай на долю нашого народу ніколи більше не приходить подібна Чорнобильській трагедії біда. 

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада, виконавчий комітет