gerbuk.JPG

5 грудня в більшості країн світу вшановують людей, небайдужих до проблем суспільства. У Міжнародний день волонтера слова подяки звучать на адресу тих, хто не вимагаючи винагороди, допомагає вирішувати найгостріші проблеми сьогодення. Бути волонтером - означає віддавати частку свого серця іншим, бути готовим протягнути руку підтримки тим, кому це найнеобхідніше.

Волонтерською діяльністю люди займалися з давніх часів. Активного розвитку волонтерський рух набув ще в 19 столітті. А в наш час він все більше шириться Україною, і значно збільшується кількість людей готових прийти на допомогу.

Для України це свято є  важливим і актуальним. Від початку війни на сході країни волонтерський рух став без перебільшення світовим відкриттям. Сьогодні це один із символів віри та незламності духу нашого народу. Сміливість та патріотизм волонтерів є новою сторінкою в історії країни. Не можна не згадати сьогодні й тих людей, доброчинство яких спрямоване на порятунок життя тяжко хворих, піклування про ветеранів, інвалідів та навколишнє середовище. Вони роблять наш світ кращим і дають надію на світле майбутнє. 

Волонтерство – це важлива і відповідальна місія. І хто хоч раз спробував займатися волонтенською діяльністю, уже не може відмовитися в подальшому від цього заняття. Це стає для людей способом життя.

Бажаю вам, людям з великою душею, міцного здоров’я та наснаги на добрі справи, родинного затишку та невичерпної енергії. Нехай кожен шляхетний вчинок спонукає до дії інших. Я глибоко переконаний, що доки в ваших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. Нехай ваші благі справи повертаються вам сторицею!

З повагою міський голова Олександр Заборовець