gerbuk.JPG

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Вони не вимагають до себе жалю, тому що, давно усвідомили, що це шлях в нікуди. І для них не потрібно щось особливе, лише можливість жити серед людей, бути реалізованим в суспільстві. Адже ми всі рівні перед законом і перед Богом.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Ставлення до людей з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Займаючись своїми буденними проблемами, ми повинні замислюватися над непростою долею людей з вадами здоров’я. І не тільки у цей день, а завжди пам’ятати про те, що поруч з нами живуть люди, яким потрібна допомога та увага. Адже захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми захищаємо своє людське обличчя.

Велика шана та повага людям, які не замкнулись у собі, які в силу своїх можливостей працюють, є активними учасниками громадського життя, займаються спортом, рукоділлям, художніми промислами і самодіяльністю. Не зважаючи на труднощі вони живуть повноцінним життям.

В цей день дякую також працівникам, які опікуються людьми з інвалідністю, які віддають їм тепло своїх сердець, допомагають у вирішенні побутових і суспільних проблем.

Бажаю всім міцного здоров’я, витримки, мудрості, оптимізму та сили духу, родинного затишку, можливості втілити в реальність плани та задуми. І нехай Господь обдаровує своїми ласками і благословенням всім тим, хто особливо цього потребує.

З повагою міський голова Олександр Заборовець