UAEU2.JPG

Щиро вітаємо всіх з Днем одного з найцінніших скарбів нації - української писемності та мови!

Сьогодні для всіх українців визначне свято, день, коли є нагода вклонитися Слову в його красі та виразності, влучності та розмаїтті.

Мова є душею нації, її генетичним кодом. Вона, як величний Дніпро, увібрала крапельки, струмочки, потічки слів, приказок, переказів, текстів, живого спілкування. Вона вражає різномаїттям діалектів, милозвучністю та глибиною звучання. Наша мова мелодійна, як пісня солов’їна, барвиста і прекрасна, як веселка. Вона об’єднує нас в єдине ціле, в одну націю, є важливим чинником самовизначення та надійною основою розвитку держави.

В глибинах мови народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Наша рідна українська мова загартована історією і відточена творчістю талановитих письменників України.

Без рідної мови людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.

Нині ми є свідками того, як українське слово у вирішальні часи новітньої історії зближує українців і формує ставлення світової спільноти до нас як до нації. Українська мова гордо звучить на всіх міжнародних форумах, на всіх політичних рівнях, займає гідне місце серед мов світу.

Вітаємо всіх українців зі святом. Бажаємо щоб наша солов’їна мова розвивалась, ставала ще більш вагомою у розбудові незалежної, не лише політично, а й духовно вільної країни, виховувала гідних представників свого народу.

Впевнені, що наша мова й надалі єднатиме український народ та слугуватиме для всіх нас потужним духовним оберегом.

Щастя всім, добра, миру, злагоди та нових здобутків в ім’я рідної громади й всієї України.

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада та виконавчий комітет