UAEU2.JPG

Щиро вітаємо всіх хто стояв та стоїть на захисті нашої держави, хто з громадянською свідомістю і самовідданістю служив і служить основним гарантом захисту її цілісності  з Днем захисників і захисниць України та Днем українського козацтва!

Це свято української слави і козацького духу, свято військової доблесті, мужності, сили, безмежного патріотизму і відданості рідній землі. Зміна назви свята відбулася згідно Указу Президента України від 3 серпня 2021, адже багато жінок нарівні з чоловіками брали і беруть участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, протистоять ворогу та наближають нашу перемогу, яка неодмінно буде за нами.

В цей день ми віддаємо данину поваги всім, хто на різних етапах історії боронив українську землю від посягань ворогів, хто охороняє мир і спокій  країни в сучасному світі. Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто і за професією, і за покликанням гордо несе високе і почесне звання захисника України. Адже призначенням воїна-захисника є охорона життя та мирної праці свого народу.

Цей день для усіх нас водночас урочистий та радісний, але разом з тим скорботний та сумний. На жаль, війна не буває без жертв і серед загиблих під час несення служби в зоні АТО є й наші земляки: 8 серпня 2015 року від кулі снайпера загинув Євген Іванченко, 29 травня 2016 – під час проходження служби перестало битись серце Богдана Мороза. Життя Ольги Зеленюк-Юріної, Віталія Вдовиченка, Олега Меретукова, Юрія Шпильового, Олександра Брусліновського та Віталія Грицаєнка перервалося уже після повернення зі служби. А 20 вересня 2021 року під час проходження контрактної служби у зоні операції об'єднаних сил зупинилось серце нашого земляка Віктора Аксьонова.

Вічна пам'ять всім захисникам рідної землі, які в різні роки та століття віддали свої життя за мир в Україні.

Висловлюю слова щирої поваги батькам наших воїнів та їх сім`ям. За час перебування їх дітей, чоловіків, братів на військовій службі, вони також були на передовій. Їх молитви лунали з раннього ранку до пізньої ночі, а подекуди і вночі, долітаючи ластівкою до зони бойових дій, щоб захистити своїх рідних від поранення і загибелі. Вони також герої нашого сьогодення.

Шановні військовослужбовці, ветерани війн та збройних конфліктів, ветерани АТО, волонтери щиро бажаємо вам богатирського здоров'я, незламної волі, великого людського щастя, звершення всіх мрій і побажань, добра і спокою.

Нехай ваші сила та мужність завжди живляться любов'ю та підтримкою близьких і рідних. Хай приємним теплом зігріває ваші думки мирне та спокійне небо, а вдома на вас чекає родинний затишок та злагода. Божого всім благословіння та надійного тилу!

Зі святом вас. Слава Україні! Героям Слава!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада, виконавчий комітет