gerbuk.JPG

Шановні ветерани шахтарської праці!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Днем шахтаря!

Кожного року в останню неділю серпня ми відзначаємо День шахтаря - свято професії справжніх чоловіків, адже в основі видобутку вугілля лежать глибокі інженерні знання, важка праця, досвід та працьовитість, тому професію гірників обирають особливі люди - надійні, мужні та сильні духом.

З цієї нагоди з вдячністю згадую всіх, хто творив славну історію нашого шахтарського краю, розбудовував наш спільний дім та збагачував його гарні  традиції. З розвитком Юрківського буревугільного комплексу, в післявоєнні роки в складних умовах, люди будували маленьке шахтарське селище з якого виросло прекрасне місто. Місто, в якому ми живемо зараз, а поруч з нами люди, які більшу частину свого життя пропрацювали в забоях шахт "Октябрина", "4-біс", "4-біс "Юрківська", "Юрківська західна", "Ватутінська-Північна", "Козацька", "Багачівська", "Новоукраїнська".

Для нашого покоління це просто назви уже давно неіснуючих підприємств, а для їх працівників – це частина життя, це обрана серцем справа, це трудові будні, спомин про які шахтарі з гордістю несуть в своєму серці.

Шахтарська праця – це титанічний труд, щоденний подвиг, витримка та мужність. І спускаючись під землю вони кожної години ризикували своїм життям, і не завжди кількість спусків відповідала кількості підйомів. Наша ватутінська земля свято береже пам'ять про 23-х загиблих гірників, які загинули під час виконання трудових обов’язків. Ми в скорботі схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю, і хай ця пам'ять не померкне у віках.

Шановні гірники! Ваша наполеглива та тяжка праця на благо нашого міста навіки записана золотими літерами у літописі нашого шахтарського краю. Ми пишаємось вашими трудовими здобутками, які є прикладом для наслідування для нас та нащадків. Тож в цей святковий день щиро вітаю всіх шахтарів та ветеранів шахтарської праці з професійним святом. Бажаю мирного неба, багатирського здоров’я, радісних моментів життя, щирості від людей та впевненості в кращому майбутньому.

Зі святом, шановні шахтарі!  

З повагою міський голова Олександр Заборовець